Towards a house for the children: progress report

Thanks to the great generosity of our members and backers, we collected a good portion of the money necessary for the construction of the house and the purchase of the ground!

A big thank you to all who have donated so generously!!!

Meanwhile the Indian trust is applying for the permission to accept funds from abroad – which sadly will take a few months. Yet this permission is required now since the amount of money to be transferred is quite substantial.

But meanwhile we are not idle, and begin to look for a suitable piece of land to build the house on. Fortunately a member of our German trust, Mr. Juergen John, works and lives close to Kanchipuram. Together with Mr. Subramaniam he will look for a sufficiently large plot in a good location – we are on the ball and will notify you when there is something new to report!

Until this actually happens, we try to make living in the new apartment for the children as comfortable as possible.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The boys‘ room and dining hall

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

storage in the kitchen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shivakumar was feverish on that day

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the kitchen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the children are also taking pictures

2014_10_18_Orphanage_062klein

dinner time

2014_10_18_Orphanage_060klein

dinner time

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the children’s school bags

The children have now moved into the new apartment. The monsoon has brought a little chill, so we bought additional sweaters, shoes and blankets for the children. My PhD student Ina, who conducts research in Kanchipuram, visited them. As she reports, the children are quite obviously excited about the move. They enjoy exploring the new environment and meeting new people. All this they find very exciting, as they eloquently explained to Ina. The children have had English lessons by Mr Subramaniam’s daughter Aishu for some weeks now. Aishu is 25 years old and works for a software company in Chennai, but visits Kanchipuram at the weekends to teach our children.

The new apartment looks still rather sparse, but we already found donors who will collect the funds to have a carpenter make some tables and benches. The walls are brightly painted and the rooms are separated by wooden separation walls. These walls do not quite reach the ceiling, so the air can circulate – even though this means that there is less privacy.

The children now have much more space than they had in the old apartment. Another advantage of the new apartment is that it is very close to the „marriage hall“ which Mr. Subramaniam manages. So it is easy for them to walk over and do their homework there – Mr. Subramaniam’s wife Mala takes care of the children while they do their homework.

All in all we are very confident that the construction of the house can be accomplished in 2015 – and we wish to thank you again for your help!